Razvan Tosa (Urs)
0 comentariu 2.3K vizualizari

Lista Echipamentelor pentru Drumeții Montane Sub-alpine

0 comentariu 2.3K vizualizari

În timpul unei excursii montane, reușita depinde în mare măsură de pregătirea atentă a echipamentului. Alegerea corectă a încălțămintei potrivite pentru drumeție, a unei jachete călduroase și a unei lanterne frontale funcționale sunt toate elemente concepute pentru a vă oferi încredere și confort.

De asemenea, este esențial să aveți la voi și un set de echipamente pentru supraviețuire pentru a vă putea descurca în fața situațiilor neașteptate.

Lista de mai jos am împărțit-o în zile călduroase de vară și moderate de toamnă și zile friguroase de iarnă și primăvară. De asemenea, am împărțit în ture de o zi și ture de mai multe zile.

În liste o să găsiți Echipament esențial și Echipament convențional cu următoarele explicații:

  • Echipamentul esențial – Anumite echipamente merită să aibă un loc în fiecare rucsac. Un drumeț nu va avea nevoie de fiecare element în fiecare tură, dar echipamentul esențial poate fi o mână de ajutor în caz de urgență și vă poate salva viața. Luați-le în fiecare tură și învațați să le folosiți.
  • Echipamentul convențional – Sunt elementele care vă pot oferi mai mult confort, pot îmbunătăți calitatea somnului, de exemplu, și sunt o completare la echipamentul esențial.

Toate echipamentele din liste pot fi împărțite între colegi. Nu este necesar să carați fiecare o trusă de prim ajutor, de exemplu, sau câte un cort. Liderul grupului va lua întotdeauna echipamentul esențial, indiferent dacă echipa își va completa acest echipament sau nu.

Listele nu cuprind toate elementele adiționale, de aceea se vor completa cu echipamentele adiționale după preferințe.

Atenție! Am inclus numai echipamentele necesare și recomandate pentru ture până la limita zăpezii, zona subalpină. Nu am inclus activitățile de cățărare la stâncă, alpinism, altitudine de peste 3000m, unde sunt necesare echipamente specializate sau munții foarte înalți din Himalaya. Voi face un articol separat cu aceste echipamente.

Echipamentele listate sunt o recomandare și nu trebuie să aveți exact aceste elemente. Ține strict de voi si de liderul grupului ce cărați in drumețiile montane si este 100% responsabilitatea voastră, mai ales a liderului de echipă.

Copiază fiecare segment și distribuie:

DRUMEȚIE DE O ZI PE TIMP DE VARĂ/TOAMNĂ

Drumeție de o zi pe timp de iarnă/primăvară

Drumeție de mai multe zile pe timp de vara/toamnă

Drumeție de mai multe zile pe timp de iarnă/primăvară

Abonează-te la newsletter!

Nu pierde niciun detaliu atunci când vine vorba de tehnici și sfaturi montane.
100% tehnică montană, fără spam!

Newsletter Form Posts

Bine ai venit.

Acest blog este despre călătorii prin munți și păduri, chitară, prieteni și foc de tabără. Articole tehnice despre echipamente de trekking, hiking, alpinism, navigație și tehnici supraviețuire — Răzvan Toșa

Lasă un comentariu

* GDPR - Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea datelor tale de către acest site web.